ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥΡΚΟΓΙΩΡΓΗΣ: Έφυγε από την ζωή ο τραγουδιστής, μπασίστας των θρυλικών Socrates

Published: May 05, 2024

image/jpeg


ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥΡΚΟΓΙΩΡΓΗΣ: Έφυγε από την ζωή ο τραγουδιστής, μπασίστας των θρυλικών Socrates

Μαύρη η είδηση… Έφυγε από την ζωή, ένας από τους μουσικούς που άνοιξαν τον δρόμο στην Ελλάδα για όλους τους κατοπινούς στα χωράφια μας. Ο Αντώνης Τουρκογιώργης υπήρξε ο παθιασμένος μουσικός και δυναμικός performer που μαζί με τον στενότατο φίλο και συμμαθητή του, τον μοναδικό Γιάννη Σπάθα στην κιθάρα, έφτιαξαν τους πρωτοπόρους του σκληρού ήχου στην χώρα, τους θρυλικούς Socrates. Την θλιβερή είδηση μάθαμε από τον ανάρτηση του Μάκη Γιούλη, drummer του συγκροτήματος, στην σελίδα του στο Facebook.

Η ανάρτηση του Μάκη Γιούλη λέει τα εξής: «Τελικά σήμερα Κυριακή του Πάσχα του 2024 ήρθε η ώρα για το μεγάλο αντίο που φοβόμουν τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια ότι κάποια στιγμή θα βρεθώ στην τόσο δύσκολη θέση να σου πω... Επιτέλους θα ησυχάσει η ψυχούλα σου από τον Γολγοθά που τράβαγες από τον Απρίλιο του 2010... Αντίο αγαπημένε μου φίλε, αντίο αγαπημένε μου συνεργάτη, αντίο μοναδικέ μου Tony».

Το ιδρυτικό μέλος των Socrates είχε μπει τον Απριλίου του 2010 σε νοσοκομείο της Αθήνας έπειτα από σοβαρότατο εγκεφαλικό επεισόδιο και έκτοτε δυστυχώς δεν είχε καταφέρει να επανέλθει ουσιαστικά.

Ως Metal Hammer εκφράζουμε την θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Αντώνη και την ευρύτερη οικογένεια των Socrates. Τα καταπληκτικά έργα του, σε πρώιμες και αφάνταστα δύσκολες εποχές στα early 70s αλλά και μετά, είναι προορισμένα να έχουν διαχρονικό χαρακτήρα και θα μας συντροφεύουν! Καλό ταξίδι Αντώνη, ξεκουράσου, σου χρωστάμε… Σε ευχαριστούμε για τα πολλά και πολύτιμα που μας πρόσφερες. Σε περιμένει ο κολλητός σου ο Γιάννης, να σε αγκαλιάσει στην μεγάλη μπάντα του ουρανού.

Rock / Metal / Alternative
follow us on Twitter      Contact      Privacy Policy      Terms of Service
Copyright © BANDMINE // All Right Reserved
Return to top